ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ

Posted by admin 01/12/2016 0 Σχόλια ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συναθλούμενοι και συναθλητές, το μυστικό κάθε επιτυχίας είναι η γνώση. Είναι το πλέον ισχυρό όπλο του ανθρώπου και ο μοναδικός σύμμαχος στην προσπάθεια του. Πολλοί και πολλές από εσάς θα μπορούσατε να ισχυριστείτε, ότι μετράει και ο ενθουσιασμός. Δυστυχώς ο ενθουσιασμός είναι μεν ένα χρήσιμο εναρκτήριο συναίσθημα, αλλά πέραν των αυξομειώσεων που διέπεται, δεν κρατάει για πάντα και δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος. Αν με ρωτούσατε θα έλεγα ότι το όραμα που για πολλούς είναι η πείνα του αποτελέσματος, έχει ασφαλέστερη και χρησιμότερη επίδραση, όταν και μόνο όταν γνωρίζει κανείς τι κάνει.

 

Έτσι λοιπόν είμαστε παρέα εδώ για να ξεκινήσουμε να αναλύουμε την δράση μας, τις τεχνικές, τα συνήθη λάθη και τους τρόπους αυτούς που θα μας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσουμε και να επιταχύνουμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα, μέσα από το πρίσμα ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ που αδιαμφισβήτητα αποτελεί το βασικότερο αγαθό. Η υγεία άλλωστε είναι απολύτως απαραίτητη και προαπαιτούμενη, αν θέλουμε πραγματικά να προχωρήσουμε επιτυχώς σε βάθος χρόνου (διηνεκές).

 

Το σημαντικότερο θέμα γύρω από το άθλημά μας, είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης. (εδώ σημειώστε η ανάπτυξη σε ένα φυσικό αρχάριο, μέσο ή ελαφρά προχωρημένο BBer είναι κατά το συντριπτικό ποσοστό ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ (δηλαδή αύξηση του μεγέθους ενός κυττάρου στην προσπάθεια του να γίνει πιο ανθεκτικό / ισχυρό κρατώντας περισσότερη πρωτεϊνη, νερό, γλυκογόνο και μερικά παραπάνω μακροστοιχεία) και σε ελάχιστο ποσοστό ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ μυϊκού ιστού (δηλαδή δημιουργία ή καλύτερα σε κυτταρικό επίπεδο πολλαπλασιασμός κυττάρων μέσω της μίτωσης). Φυσικά θα επεκταθούμε με λεπτομέρειες σε μεταγενέστερες δημοσιεύσεις, αλλά καλύτερα τώρα να αναλύσουμε τα βασικά. 

 

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά, λοιπόν, στις συνθήκες ανάπτυξης.

  1.  Χρειαζόμαστε την διέγερση, δηλαδή το ΕΡΕΘΙΣΜΑ εκείνο που θα αναγκάσει το κύτταρο να αυξήσει την ισχύ του προσπαθώντας να κρατήσει μέσα του παραπάνω υλικά και να γίνει μεγαλύτερο και ισχυρότερο.
  2. Χρειαζόμαστε φυσικά τα ΥΛΙΚΑ (δόμησης), που πρέπει να είναι σε υπερεπάρκεια (και θα εξηγήσουμε γιατί).
  3. Χρειαζόμαστε τον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΧΡΟΝΟ (Υπνο) που θα λάβει χώρα η προσπάθεια (επισκευή), η οποία πρακτικά σε βάθος χρόνου είναι και το κρισιμότερο μέγεθος, αποτελώντας την πλέον βασική συνθήκη.

 

ΕΡΕΘΙΣΜΑ

 

Δεν είναι κάτι καινούργιο, το γνωρίζετε όλοι και όλες. Ο μοναδικός τρόπος για να διεγείρει κανείς διαδικασίες βελτίωσης της ισχύος, είναι να θέσει το κύτταρο σε δοκιμασία κοντά η παραπάνω από τα όριά του. Οι τρόποι που μπορεί να πετύχει ο αθλούμενος αυτό, είναι αρκετοί, αλλά προς το παρόν, και έχοντας υπ΄όψιν μας την υπερτροφία ας αρκεστούμε στην κλασσική και μοναδικά αποδοτική μέθοδο που έχει να κάνει με την αύξηση του φορτίου. Ασκώντας λοιπόν μια συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα με κάποιες ασκήσεις, σετ κλπ, αν προσθέσει κανείς το σύνολο των κιλών, όλων των ασκήσεων, όλων των σετ, τότε το αποτέλεσμα είναι το συνολικό Φορτίο που επέδρασε πάνω στην μυϊκή ομάδα. Αυτός είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να ελέγχει κανείς και την πρόοδο, αλλά και να πάρει και ΑΠΟΛΥΤΗ ένδειξη για να την έχει σαν οδηγό προπόνησης. Προσοχή εδώ, επειδή μιλάμε για φορτίο και όχι για ΙΣΧΥ, θα πρέπει ο αθλούμενος/η να έχει κατά νού ότι αυτά θα αποτελούν μέτρο σύγκρισης όταν τα διαλείμματα μεταξύ των σετ και των ασκήσεων μένουν σχετικά τα ίδια, όπως επίσης και μια άλλη λεπτομέρεια ότι η σύγκριση αφορά τις ίδιες ασκήσεις, μιάς και η διαφορά και ταχύτητας, αλλά και διαστήματος (απόσταση, διαφορετικές κινήσεις και μοχλοί) θα μεταβάλλουν την ισχύ, ενώ αν ήμαστε σταθεροί στα παραπάνω, τότε έχουμε μια πολύ σαφή εικόνα από το μέγεθος του φορτίου. Και εδώ ας ασχοληθώ λίγο με το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ BB που δεν είναι άλλο από την ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΥΟΣ. Βεβαίως αυτό το κεφάλαιο που ουσιαστικά είναι η πεμπτουσία της προπόνησης (διέγερσης) δεν αναλύεται σε 5-10 γραμμές και δεν εμπεδώνεται μόνο με τις λέξεις, αλλά θα φροντίσω σε επόμενες δημοσιεύσεις / άρθρα να σας δώσω ένα αξιόπιστο οδηγό και μερικές χρήσιμες λεπτομέρειες.

 

Κρατήστε όμως το σημαντικότερο ΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ δεν τα αντιμετωπίζουμε σαν μέγεθο, αλλά ΣΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ (αν και θα επεκταθούμε αναλυτικά), να θυμάστε ότι η παραγωγική προπόνηση έχει οδηγό τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ και όχι την ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ του εντυπωσιασμού και του άχρηστου και επιζήμιου ΕΓΩΪΣΜΟΥ !!!! 

 

Εν κατακλείδι , η ουσία της προπόνησης είναι να δημιουργήσει ένα ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΜΙΚΡΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ που θα εκληφθεί από τα συμμετέχοντα συστήματα σαν ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ . Κρατήστε το ελεγχόμενο μικροτραύμα όπως το αναφέρει και η βιβλιογραφία , διότι η αξιολόγηση αυτού του μεγέθους θα μας δώσει μια σαφή εικόνα , μεταξύ προπόνησης και υπερ-προπόνησης , πράγμα σημαντικό για την πρόοδο της ανάπτυξης , χωρίς μεγάλες περιόδους στάσης, είς το διηνεκές.

 

ΥΛΙΚΑ

 

Προφανώς για να κτίσει κανείς χρειάζεται “Λάσπη”, “Τούβλα”, “Τσιμέντο”, “Σίδερα” κλπ. Στην περίπτωσή μας τα υλικά αυτά δεν είναι άλλα από τα διατροφικά στοιχεία. Ουσιαστικά είναι οι ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ, οι ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ, τα ΛΙΠΗ, το ΝΕΡΟ, οι ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, τα ΜΕΤΑΛΛΑ και κάποια άλλα στοιχεία που παρέχουν αντιοξειδωτική, βιταμινοειδ , η άλλη ενζυματική / καταλυτική δράση. Προσέξτε κάτι ΒΑΣΙΚΟ και ΚΡΙΣΙΜΟ: Ολοι και όλες σαφέστατα έχετε ψάξει από λίγο έως πολύ και έχετε ενημερωθεί για την ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ, δηλαδη για τις ποσότητες ανά στοιχείο που πρέπει να λαμβάνετε κατ' ελάχιστον σύμφωνα με πολλές παραμέτρους, που είναι η Ηλικία, το Φύλλο, το Βάρος, οι Δραστηριότητες, οι Στόχοι,ο Βασικός Μεταβολισμός κ.ο.κ. Λυπάμαι που θα σας προβληματίσω, αλλά μια κλασσική ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ μελέτη που αναφέρεται στον ελάχιστο ΜΕΣΟ ΟΡΟ για την ΑΠΛΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ της ΖΩΗΣ με μια σχετικά ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ, ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα ενός Ανθρώπου, ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ με την σκληρή πραγματικότητα ενός ΑΘΛΗΤΗ!!!

 

Όπως είναι εύκολο να καταλάβετε

 

Εδώ έχουμε ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ διατροφικών στοιχείων. Δυστυχώς το πράγμα δεν σταματά εδώ, γίνεται ακόμα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ( η χειρότερο?) διότι τελικά ΣΗΜΑΣΙΑ δεν έχει τι λαμβάνει κανείς (ζυγισμένο και μετρημένο) ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΠΟΡΡΟΦΆ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ (τα έντερα κυρίως). Ναι καλά διαβάσατε, κανείς μας δεν έχει το ίδιο βαθμό απορρόφησης σε όλα τα στοιχεία.

 

Οπότε ουσιαστικά κανείς μας δεν γνωρίζει αν απορροφά αυτά που τελικά προσλαμβάνει, θα πρέπει με τον καιρό και μέσα από μια διαδικασία παρατήρησης, σημειώσεων και μάλλον μερικών εξετάσεων να έχει αναφορά μερικούς δείκτες έτσι ώστε από καιρό σε καιρό να μπορεί να αξιολογεί και με κάποια νούμερα την κατάστασή του /της, πέρα από το εμπειρικό μέρος του πώς αισθάνομαι, αν έχω δυνάμεις και αν υπάρχει πρόοδος. Αλλά και σε αυτό το κομμάτι καθώς θα γνωριζόμαστε θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες χρήσης – εδώ πραγματικά μπαίνει και το κομμάτι ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ. Εδώ όντως εκ των πραγμάτων βλέπετε ότι είναι ουσιαστικά ΑΔΥΝΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ να μπορέσει κανείς να υλοποιήσει τέτοια διατροφή που και να τον καλύπτει από διατροφικά στοιχεία, αλλά και να μπορεί ταυτόχρονα να την διατηρεί σε ένα θερμιδικό πλαίσιο, το οποίο θα του επιτρέπει να βάζει κάποια καλά κιλά χωρίς πολλά περιττά κιλά (που αν φορτωθεί εξ αρχής θα του κάνουν πολλαπλές ζημιές).

  1. Θα του καθυστερούν τον ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ 
  2. Θα έχει μικρότερο η καθόλου ΟΠΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ
  3. Θα κουβαλάει περισσότερα ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ στο κορμί του (ΑΡΩΜΑΤΑΣΗ) δηλαδή λιγότερη τεστοστερόνη (και λιγότερη ΕΛΕΥΘΕΡΗ τεστοστερόνη)
  4. Θα αναπτύξει με τον καιρό μεγαλύτερη ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ (και αυτό δεν το θέλει κανείς …πιστέψτε με)
  5. Πακέτο θα ακολουθήσει και μια αισθητή μείωση της ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
  6. Θα συμβούν και άλλα θέματα, άλλα ας μείνουμε για αρχή στα βασικά και καθώς θα εξειδικεύουμε θα αναφερόμαστε κατά περίπτωση – Φυσικά αν αναλογιστεί κανείς ολικά λιπίδια, χοληστερίνη (HDL,LDL,VLDL) είναι τουλάχιστον αυτονόητο ότι θα έχει ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ και ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ που σημαίνει ότι πέραν της κόπωσης από την καθημερινότητα και πέραν της κόπωσης από την προπόνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο οργανισμός το φόρτο έξτρα λειτουργιών στην προσπάθειά του να αντισταθμίσει τα κακώς κείμενα, χρησιμοποιώντας έξτρα πόρους από το σύστημα.

Θυμηθείτε: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΡΩΝ από το σύστημα είναι η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ του φυσικού BodyBuilding.

 

ΧΡΟΝΟΣ ( ΥΠΝΟΣ !!!!)

 

Φαντάζομαι, ότι πολύ πριν αναφερθώ σε αυτό, όλοι και όλες θα γνωρίζετε πλέον την σημασία του ύπνου. Θα έχετε εμπεδώσει φυσικά ότι το ΚΟΡΜΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ και όταν το λέμε αυτό δεν εννοούμε απλά τις ώρες που καθόμαστε σε ένα γραφείο η μπροστά στο υπολογιστή μας ή σε ένα καφέ. Η ΒΑΣΙΚΗ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ είναι η ώρα του ΒΡΑΔΥΝΟΥ ΥΠΝΟ. Πρίν μιλήσουμε για στάδια REM κλπ, πρέπει να καταλάβετε ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ, ΠΛΗΡΩΣΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ κλπ συμβαίνουν το βράδυ στον ύπνο σας . Το θέμα όμως δεν είναι ο κλασσικός καθημερινός ύπνος, είναι κάτι πολύ περισσότερο αν πραγματικά θέλουμε να βάλουμε μερικά κιλά κρέας πάνω μας σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα. Το θέμα μας είναι Ο ΒΑΘΥΣ ΥΠΝΟΣ που δεν έχει ξυπνήματα ενδιάμεσα (εντάξει, ένα ξύπνημα στο μέσον της νύκτας ειδικά σε περιόδους δίαιτας η περιόδους προσπάθειας κέρδους βάρους, τα οποία συνεπάγονται και αρκετή πρόσληψη νερού / υγρών δεν έχει ουσιαστική σημασία, αρκεί να ξαναγυρνάμε σε βαθύ ήρεμο ύπνο που εμπεριέχει και ελαττωμένο αρκετά μυϊκό τόνο – (θα μιλήσουμε σε επόμενα άρθρα και γι'αυτό ). Φυσικά κανείς δεν ξεχνά την υπερένταση της προπόνησης, που θα γίνει απολύτως αισθητή, ειδικά αν η προπόνηση γίνεται απόγευμα η βράδυ, αλλά αυτό είναι ΚΑΤΙ που πρέπει να αντιμετωπίσει κατά περίπτωση και κατά οργανισμό ο κάθε αθλούμενος /η (θα αναφερθούμε και σε αυτό).

 

Τέλος μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα, αν κάποιος έχει το χρόνο, να παίρνει κι έναν υπνάκο μισής – μίας ώρας η παραπάνω ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ή νοιώθει ότι θέλει και μπορεί να κοιμηθεί. Ακόμα κι αυτό αν δεν γίνει, μια ώρας ξεκούρασης στο κρεβάτι μας η σε έναν καναπέ θα βοηθήσει αρκετά το έργο της ΜΥΪΚΗΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ.

 

Μην ξεχνάτε όλες οι ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ, οι ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ καθώς και μια σειρά από ΠΕΠΤΙΔΙΑ, όπως φυσικά και ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΒΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ συμβαίνουν ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ και ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΒΑΘΙΑ (χωρίς θορύβους, χωρίς φωτισμό και με αίσθηση ΖΕΣΤΗΣ).

 

Πιστεύω ότι μιλήσαμε για αρκετά θέματα στα οποία θα είχατε ελλείψεις η απορίες .

 

Μέσω της ευγενικής χορηγίας της σελίδας / καταστήματος και ειδικότερα του MuscleMax (πλέον εσείς οι πελάτες) έχετε την δυνατότητα ΜΕΣΩ σειράς άρθρων, αλλά και της απρόσκοπτης επικοινωνίας μαζί μου (με τα mail σας) να ρωτήσετε και να μάθετε για αυτό που σας ενδιαφέρει (σε προέκταση και για την υγεία σας). ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ. Μπορείτε πλέον να ρωτήσετε τα πάντα και σε επίπεδο προπόνησης και σε επίπεδο διατροφής ή ακόμα και εξειδικευμένες απορίες κατά περίπτωση. Δεν υπάρχουν ανόητες ερωτήσεις, υπάρχουν μόνο ανόητοι που δεν ρωτούν.

 

Εμείς θα τα ξαναπούμε… 

ΜΑΤΖ

Κάνε ένα σχόλιο

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι προς το παρόν εξαντλημένο. Δώστε μας το email σας για να σας ενημερώσουμε όταν θα είναι διαθέσιμο.
Όνομα
Email