Phosphatidic Acid -New muscle building supplement

Posted by admin 13/01/2020 0 Σχόλια

PHOSPHATIDIC ACID ( ΦΩΣΦΑΤΙΔΙΚΟ ΟΞΥ )

Μπορεί να το ακούτε για πρώτη φορά ή τώρα τελευταία, κι όμως υπάρχει στο στόχαστρο της Ιατρικής από το 1960.

Αλλά τι είναι το Φωσφατιδικό οξύ ?

Λοιπόν είναι κι αυτό ένα ΦΩΣΦΟΛΙΠΙΔΙΟ ( μια οργανική ένωση που αποτελείται από ένα μοριο γλυκερόλης και δυό μόρια λιπαρών οξέων , ακριβώς όπως τα ουδέτερα λίπη και τα …στεροειδή )

Προσέξτε τώρα: το Φωσφατιδικό οξύ είναι ένα αν όχι το απλούστερο ολων των γλυκεροφωσφολιπιδίων και είναι Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΥΚΕΡΟΦΩΣΦΟΛΙΠΙΔΙΩΝ , Παραδείγματα : Φωσφατιδυλο-χολίνη (λεκιθίνη) , Φωσφατιδυλο-ινοσιτολη , Φωσφατιδυλο-σερίνη ( Σας θυμίζουν κάτι ?)

Λειτουργία και δράση

Κάθε φορά που κάνετε προπόνηση με βάρη , ενεργοποιείται εκτός των άλλων , μια ΚΙΝΑΣΗ ( ένα ένζυμο να το πουμε απλά, που προέρχεται από την ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ της προπόνησης και στοχεύει σε μια γονιδιακή εκφραση την mTOR για την ακρίβεια mTORc1 και mTORc2.

Αυτή λοιπον η mTOR είναι υπεύθυνη για τις ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΜΥΪΚΗΣ ΜΑΖΑΣ , ΔΥΝΑΜΗΣ , μέσω της πρωτεϊνικής σύνθεσης , σε επιπεδο γονιδιώματος και προφανώς προκαλεί ΜΥΪΚΗ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ μέσω του σήματος ( εντολής ) που δίνει στα μυϊκά κύτταρα.

Εχει βρεθεί λοιπόν ότι το Φωσφατιδικό οξύ , παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ρύθμιση της mTOR , ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι ακόμα πλήρως γνωστός η τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί /δημοσιευθεί , το σημαντικό είναι ότι μέχρι στιγμής έουν γίνει 3-4μελέτες στις οποίες από λιγο έως πολύ έχει βρεθεί ότι η λήψη Φωσφατιφικού οξέως συντελεί και συνεργεί στην Μυϊκή Υπερτροφία.

Λήψη / Ποσότητα

Ολες οι μελέτες που έγιναν σε αθλούμενους αφορούν σε ποσότητα 750mg ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΒΑΣΗ.

Ετσι λοιπον και τα συμπληρώματα που κυκλοφόρησαν στην αρχή πρότειναν δοση 750mg , παρά ταύτα το τελευταίο εξάμηνο , ανάδραση που έρχεται από την διεθνή κοινότητα BB αναφέρει ότι υπάρχουν και δοσεις μέχρι του ορίου των 1500mg Ημερησίως , τα οποία μέρες προπονησης λαμβάνονται 1 ώρα πριν την προπονηση , κυρίως με ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ( εδώ να σημειώσω ότι άλλες πηγές αναφέρουν ότι μπορει να ληφθεί και με γεύμα ) , αλλα όπως και να γίνει μια σημαντική ποσοστητα Φωσφατιδικού οξέως θα υπάρχει στο σύστημα μετά την 4-5 μέρα.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να δοκιμάσετε και τα 750mg σε επιπεδο ΜΗΝΑ και μετά ανα΄λογα με την αισθηση και τα αποτελέσματα μπορειτε να δοκιμάσετε και υψηλοτερες δοσεις μέχρι το οριο των 1500mg.

Συνήθως μέρες που δεν γινεται προπονηση μπορει και ισως είναι καλύτερο , η δοση να διαιρεθει στα δύο μέσα στην ημέρα με διαφορά 10-12 ώρες.

Συνέργεια

Εδώ θα ήθελα να σημειώσω και κάποια αλλα συμπληρώματα που έχει βρεθεί ότι συνέβαλαν στην βέλτιστη αποδοση λήψης , διοτι σε κάποιες μελέτες οι ερευνητές εκμεταλλεύθηκαν και την ελάχιστη λεπτομέρεια συνέργειας που θα μπορούσαν να βρούν μέσω εφαρμοσμένης βιοχημείας.

Αναφερω λοιπον επιγραμματικά , ότι τα συμπληρώματα που θεωρούν απαραίτητα μαζί με την λήψη Φωσφατιδικού οξέως είναι τα εξής : D3 , HMB και Αμινοξύ ΛΕΥΚΙΝΗ.

Αν θέλετε να το πάω και λίγο πιο μακριά , το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μου , ξέροντας κάπως τους μηχανισμούς δράσης της mTOR και MGF είναι το ΑΡΑΧΙΔΟΝΙΚΟ ΟΞΥ ( το γνωστό Ω6 ).

Δεν θέλω να το φτάσω μεχρι την ΕΠΙΚΑΤΕΧΙΝΗ και την ΛΑΞΟΓΕΝΙΝΗ , αλλά σιγουρα δεν μπορει κανείς να αποκλείσει ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ … Ουσιαστικά δεν ξέρουμε ακριβώς, αλλα …μαθαίνουμε και αυτό για εμάς ολους είναι πολύ σημαντικό.

ΜΑΤΖ

Κάνε ένα σχόλιο

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι προς το παρόν εξαντλημένο. Δώστε μας το email σας για να σας ενημερώσουμε όταν θα είναι διαθέσιμο.
Όνομα
Email